Ovidiu Mihăilescu

Tara Cateilor la Teatrul Nottara

Written on 27 martie 2011   By   in Folk

Tara Cateilor

Acum mai bine de doi ani am vorbit cu Adrian Fetecau despre un posibil spectacol de poezie si folk in care si eu si el voiam sa ne spunem parerea despre viata pe care o traim azi si in ultimii 20 de ani postrevolutie…N-am ramas doar la vorbe si imaginatiuni ci dupa ce ne-am intilnit de mai multe ori si dupa ce l-am co-optat si pe Dan Caramihai in acest proiect am trecut la fapte.

Dupa citeva luni de tatonari am pus pe picioare un spectacol in care „vorbim” despre o frustrare morala pe care o traversam astazi,despre lipsa de speranta si despre marasmul in care traim atit noi,aici in Romania,dar si democratiile occidentale adincite tot mai mult in  materialism.

Titlul spectacolului l-am gasit citind un text din Stig Dagerman (despre o lume a cateilor ratacita in proprie nimicnicie)iar textele si melodiile din spectacol apartin unor nume importante ca: Bob Dylan,John Lennon,Cat Stevens ,Rudyard Kipling,Carlo Alberto Salustri,Pablo Neruda,Marin Sorescu,Matei Visiniec,Adrian Dohotaru,Tudor Arghezi,Adrian Paunescu si evident si citiva folkisti autohtoni ca Daniel Iancu,Florian Pittis,si subsemnatul.

Am jucat acest spectacol prima oara la Club A intr-o zi din ianuarie 2011 pe o vreme glaciara…si l-am imbunatatit mai apoi in Aula la ASE si mai apoi intr-un spatiu din Regie pentru studentii politehnisti.

In 8 martie l-am pus in scena la Nottara unde l-am prezentat cu sala plina si cu foarte bune ecouri pentru un public de prieteni si invitati din presa.

In 4 aprilie il vom prezenta din nou unui public de invitati dupa care va intra in programul stabil al Teatrului Nottara.

Va asteptam sa veniti sa vedeti acest spectacol!Merita si cred ca nu ma laud daca spun ca oameni care l-au vazut odata m-au rugat sa-i mai anunt cind se va mai juca…asta spune ceva.Spectacolul pune o multime de intrebari si eu cred cu tarie ca noi toti avem nevoie in ultima vreme sa raspundem acestori intrebari,sa intelegem bine ce traim,sa gasim pentru noi si pentru ceilalti raspunsurile menite sa ne regasim echilibrul ca oameni si ca natiune!

Va astept cu drag si cu speranta ca acest spectacol va schimba ceva in noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *